STV Nyheder

Fede Forhold, sæson 3

Tre nye par med vægtproblemer skal lægge hele deres liv om og undersøge om de på syv måneder både kan redde deres helbred og deres parforhold.

Sygeplejerske og kostvejleder Anne Seidelin skal lære dem helt nye madvaner, mens psykolog Frej Prahl tager parrene i terapi for at hjælpe dem med at få gnisten tilbage. Følg deres vej over seks programmer fra 6. juli. Programmet kan ses fra kl 06:00 om morgenen på DR TV og vises på DR1 kl. 21.25.00 – en fantastisk sæson hvor Fede forhold tipper over og blev større på stream end flow.

STV henter erfaren dramaproducer

Lærke Vindahl er ansat som fiktionsproducent hos STV Production, hvor hun med sin mangeårige erfaring skal styrke selskabets indsats på området.

Lærke kommer fra en stilling som executive producer i TV 2 Fiktion og har tidligere været chef for DRs B&U afdeling, hvor hun blandt andet havde ansvar for at opbygge afdelingens fiktionsportefølje.
“At få Lærke ombord er en kæmpe gevinst, da hun er en erfaren fiktionsproducer med en enorm viden på området. Hun har erfaring fra både producent- og kundesiden og kan bidrage til vores strategiske arbejde. Derudover er Lærke vant til at bevæge sig i krydsfeltet mellem forskellige genrer og produktionsformer, hvilket er en stor styrke.” siger fiktionschef Maria Hee Dreyer.

Lærke er uddannet fra producerlinjen på den engelske filmskole National Film and Television School og har produceret indhold på tværs af film, TV og digitale platforme i femten år. Hun har erfaring med et bredt udsnit af formater og finansiering, og netop fordi hun er en kapacitet indenfor både fiktion og non-fiktion, er hun et godt match for STVs fiktionsafdeling.

Selv siger Lærke Vindahl: “med den enorme efterspørgsel på fiktion i markedet og de store forventninger til kvalitet og relevans fra publikum er det en vildt spændende tid at producere fiktionsindhold i. STV har markeret sig som leverandør af fiktionsserier med journalistisk research og samskabelse med målgruppen som omdrejningspunkter og det er noget, der resonerer stærkt hos mig. Jeg glæder mig til at bidrage til ambitionen om at videreudvikle værktøjerne til endnu flere fortællinger med originalitet og høj dramatisk kvalitet som pejlemærker.”

Lærke Vindahl skal som fiktionsproducent indgå i udvikling og drift af STVs fiktionsportefølje, og derudover kommer hun til at arbejde med den langsigtede fiktionsstrategi.

”STV er pionererne indenfor Affordable Fiction og det fokus fastholder vi ufortrødent. Samtidig udvikler vi hele tiden på, hvordan man kan nytænke fiktionsområdet yderligere til glæde for brugere og kunder. Det arbejde styrker vi også med Lærke.” slutter viceadministrerende direktør og partner Daniel Svarts.

Yderligere kommentarer:

Maria Hee, hee@stv.dk, 2299 2627

Daniel Svarts, daniel@stv.dk, 2518 9528

Sara og Monopolet rykker ind i aftenshowet

Denne sommer står ’Aftenshowet’ i dilemmaernes tegn, når Sara Bro i selskab med sit trofaste Monopol vender danskernes aktuelle problemstillinger i programmet.

Ny digital producent på STV

Ny producent skal styrke selskabets satsning på affordable fiction og det digitale område.

STV henter Andreas Bense som har en fortid som redaktør hos DR Ung og som digital producent hos Wibroe, Duckert & Partners.

“I takt med at langt hovedparten af alt indhold indtages digitalt, især i de yngre målgrupper, mener vi det er nødvendigt med et endnu stærkere digitalt ben – det får vi med Andreas Bense. Derudover kommer Andreas med en bred erfaring, som kvalificerer ham både indenfor fiktion og non-fiktion” udtaler programdirektør Maria Thastum

Andreas Bense skal udover det digitale fokus bidrage til den fortsatte udvikling af genren Affordable Fiction, hvor han vil blive involveret i udviklingen både i Danmark, Norge og Sverige. Andreas kommer i det daglige til at referere til Fiktionschef Maria Hee, som udtaler: ”Med tilføjelsen af Andreas Bense får STV en kapacitet, som er vant til at tænke ud af boksen og udfordre konventionerne og som samtidig kan træde ind både som producent, showrunner og udvikler.”

Andreas Bense siger “STV er en spændende virksomhed, som fra første møde har gjort et glimrende indtryk og som kan tilbyde en meget interessant og bred vifte af opgaver på tværs af formater og genrer. Det er min fornemmelse, at her kan jeg både komme ind og bidrage med noget samtidig med jeg kan lære en masse og udvikle mig. Så jeg glæder mig utrolig meget til at blive en del af holdet.”

Yderligere kommentarer:

Maria Hee, hee@stv.dk, 2299 2627
Jonatan Jerichow, jonatan@stv.dk, 26 70 05 95

Fede forhold vinder TV-Prisen for bedste factual entertainment

Fede forhold, DR1, vandt tv-prisen 2021 for bedste factual entertainment over et stærkt felt af flotte konkurrenter.

STV er i gang med at producere tredje sæson af det originale parforholds- og livsstilskoncept til DR1, som har præsteret at blive en af de største stream succeser i Danmark. Også udlandet har vist stor interesse for det nyskabende og underholdende format, hvor Big Love indtil videre er solgt til 8 lande.

Udviklingschef STV, Birgitte Koefoed, udtaler: “Det er lykkes med en klar og væsentlig præmis om kærestekilo, at få lov til at komme helt tæt på parforholdets magelighed og for de fleste genkendelige kærligheds- og livsstilssituationer. Et superrelevant emne, som alle kan spejle sig i og som tager fat om et samfundsproblem, som er universelt. Holdet bag: Camilla Karlslund, Morten Sønniksen, Julie Elmquist, Simon Jeberg, Per Tapdrup og jeg er meget stolte og glade for branchens anerkendelse af Fede Forhold og formatets potentiale”.