STV Nyheder

Ny programdirektør i STV

STV samler programproduktionen i Danmark under Nicolai Würtz, som bliver ny programdirektør i selskabet.

Produktionsselskabet STV, der er blandt Danmarks største uafhængige selskaber, får ny programdirektør i skikkelse af 45-årige Nicolai Würtz, som indtil nu har været programchef i firmaet. I den nye rolle overtager Nicolai Würtz det samlede ansvar for den danske programproduktion i STV.

”Nicolai Würtz er en yderst kompetent og genrebred profil, som er garant for, at STV leverer kvalitetsprogrammer. Hans unikke erfaring som både udviklende og producerende TV-menneske gør, at han kan være med til at sikre, at vi i STV kan være blandt de bedste til at skabe overgangen fra salg til produktion og dermed altid levere det, vi lover vores kunder.” siger adm. direktør Daniel Svarts.

Før Nicolai Würtz tidligere i år kom til STV har han haft ledelsesansvar som bl.a. kreativ direktør, udviklingschef og producent hos Nordisk Film TV, hvor han var med til at sælge og producere en lang række prisvindende TV-succeser som f.eks. ”Alle mod 1”, ”Vidunderbørn”, ”Knæk Cancer” og Kim Larsen-mindekoncert.

”På STV leverer vi indholdsmæssige flagskibe til en lang række kanaler. Programmer, der er vigtige både for broadcasteren og for seerne. Jeg ser det som min fornemste opgave at indfri forventningerne til os og vores programmer og sørge for, at STV altid er blandt de bedste i vores genrer” siger Nicolai Würtz.

STV er et uafhængigt dansk produktionsselskab og står bl.a. bag produktionerne Fede Forhold
(DR1), Grænseløst Forelsket (Discovery), Klassen (Ultra), Lykkehjulet (TV 2 Charlie), Krejlerkongen
(TV 2 Fri) og DR’s Aftenshowet (i samarbejde med Bermuda Production).

STV HENTER UDVIKLINGSCHEF

Julie Bach er ny udviklingschef hos STV Production. Hun kommer fra en stilling som udviklingschef hos Drive Studios og har tidligere udviklet for Nordisk Film TV og Monday Media.

Pressemeddelelse:

Pressemeddelelse fra STV Production, d. 3. august 2022

STV HENTER UDVIKLINGSCHEF

Produktionsselskabet STV styrker sin profil som et af Danmarks stærkeste fakta-selskaber med ansættelsen af Julie Bach som ny chef for udvikling af originale programmer til både danske public service-broadcastere og internationale streamere.

”Vi er meget glade for, at Julie Bach har sagt ja til at være en del af holdet på STV. Julie er en af branchens bedste: Hun har stor erfaring med programudvikling og hun har en sikker fornemmelse for, hvad kunderne, seerne og brugere efterspørger. Julie skal være med til at styrke STVs udvikling og salg af non-scriptet i både Danmark, Sverige og Norge. Og det er vi sikre på, at hun er den helt rette til” siger kreativ direktør Birgitte Koefoed.

Julie Bach er uddannet journalist og har gennem hele sin TV-karriere arbejdet med programudvikling. Som udviklingsproducent på Nordisk Film TV, hvor hun solgte prisvindende faktaserier som ”100 falske forelskelser” og ”Min allersidste kæreste” og en lang række andre reality- og livsstilsprogrammer og inden da hos Monday Media, hvor hun har været med til at udvikle DR3-successen ”De Perfekte Piger” og DR1s ”Manipulator”.

Jeg har altid kigget beundrende efter STVs succesformat Fede Forhold, og jeg glæder mig til at bygge videre på bl.a. selskabets brede og moderne take på livsstil samt STVs stærke portefølje af bl.a. fakta, factual entertainment og events. STV er et af Danmarks førende uafhængige produktionsselskaber og har en unik tradition for egenudvikling. Jeg glæder mig til samarbejdet med de dygtige mennesker på STV,” siger Julie Bach.

Julie Bach kommer til at indgå i STVs programledelse, som består af adm. direktør Daniel Svarts, programchef Nicolai Würtz samt kreativ direktør Birgitte Koefoed.

”Som et danskejet selskab uden stort internationalt formatkatalog, så er vi helt afhængige af vores egen evne til at få nye og stærke idéer. Den evne får vi styrket med Julie, og det er jeg sikker på kommer både STV, kanalerne, seerne og brugerne til gode i de kommende sæsoner” siger kreativ direktør Birgitte Koefoed.

Julie Bach er tiltrådt 1. august.

Yderligere kommentarer:
Kreativ direktør, Birgitte Koefoed, birgitte@stv.dk, tlf. 21245919

Ny administrerende direktør i STV

Rene Szczyrbak, adm. direktør og stifter af STV Production, der i dag er et af Danmarks største uafhængige produktionsselskaber, afløses af Daniel Svarts, der det seneste år har været vicedirektør i selskabet

Rene Szczyrbak har stået i spidsen for det selskab, som han selv stiftede i 1987, og som i dag har afdelinger i Danmark, Sverige og Norge. Daniel Svarts overtager ledelsen af STV som adm. direktør den 1. juni, mens Rene Szczyrbak indtræder i bestyrelsen som næstformand og forbliver hovedaktionær i selskabet. Den daglige ledelse i STV vil i fremtiden bestå af partnerne Birgitte Koefoed, Kent Pedersen, Jonatan Jerichow og produktionsdirektør Jens Villebro, som i forbindelse med organisationsændringen, bliver udpeget som vicedirektør i selskabet.

”Timingen for et ledelsesskifte er helt rigtig. Nu har jeg ført taktstokken i STV i 35 år, så det er på tide og giver god mening at give plads til ny energi og nye ambitioner. Det har været en fantastisk rejse ”so far” – og jeg er uendelig taknemmelig for alle de mange dygtige og ordentlige mennesker, jeg har arbejdet sammen med i alle årene. Først og fremmest de mange skønne kollegaer på STV, men også de mange givende relationer med kunderne” siger René Szczyrbak.

”Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med at styrke og udvikle STV fremadrettet sammen med alle mine dygtige og dedikerede kollegaer og være med til at sikre, at STV altid er en ambitiøs, nytænkende og god samarbejdspartner for vores kunder, og som altid leverer det, vi lover og gerne lidt til.” siger Daniel Svarts.

STV står bl.a. bag produktionerne Fede Forhold, Mary 50 år, Yahya – den fødte digter, Klassen, Fars Pige, Sporløs, Lykkehjulet og Aftenshowet (co-produktion med Bermuda production).

”Vores branche handler utrolig meget om tillid, og jeg er dybt taknemmelig for den tillid jeg og STV er blevet vist igennem alle årene. Jeg kan forsikre, at den nye ledelse står 100% klar, for vi har arbejdet grundigt på generationsskiftet igennem de sidste to år. Jeg kan derfor med fuldkommen ro i maven overdrage opgaven til partnergruppen anført af Daniel. De er tilsammen de bedste til at passe på og udvikle virksomheden – og jeg vil glæde mig til at hjælpe dem fra en plads i bestyrelsen.” siger René Szczyrbak.

Reception i anledning af direktørskiftet holdes 1. juni 2022 fra kl. 14-16.30 på STVs kontor på Strandlodsvej 44, 4.sal. 2300 København S.
Venligst tilmelding til eline@stv.dk

Yderligere informationer:
René Szczyrbak
Rene@stv.dk
20601060

Daniel Svarts
Daniel@stv.dk
25189528

STV henter ny programchef

Nicolai Würtz bliver ny programchef hos STV Production og træder ind i selskabets programledelse. Han kommer fra en stilling som kreativ chef hos Nordisk Film TV.

Produktionsselskabet STV styrker sin programledelse og kreative profil med tilførslen af Nicolai Würtz, som 1. april tiltræder som programchef. Nicolai Würtz får til opgave at styrke den daglige programdrift samt bidrage med sin mangeårige erfaring til selskabets idéudvikling og salg, nationalt og internationalt.

“Det er en meget glædelig nyhed for os alle på STV, at Nicolai Würtz kommer med på holdet. Det er ikke uden grund at Nicolai er både vellidt og respekteret i hele branchen, og sammen med Nicolai bliver vi endnu bedre rustet til at styrke STVs fremtid. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.” siger programdirektør Jonatan Jerichow.

44-årige Nicolai Würtz har siden 2014 været ansat hos Nordisk Film TV, hvor han har været med til at skabe “Alle mod 1” og Kim Larsen-mindekoncerten til DR1, som begge vandt TV Prisen, ligesom han har været engageret i TV 2s “Knæk Cancer”-indsamling og en lang række livsstils- og faktaproduktioner som først redaktionschef og producent og senere som chef for udvikling og salg. Nu gælder det rollen som programchef på STV:

”Jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med holdet på STV og med STVs spændende produktioner. De har en stærk tradition for egenudvikling af formater og store ambitioner i både Danmark, Norge og Sverige for både fakta og fiktion. De ambitioner vil jeg gerne være med til at indfri” siger Nicolai Würtz.

Nicolai Würtz kommer til at indgå i STVs programledelse, som består af programdirektør Jonatan Jerichow, kreativ direktør Birgitte Koefoed samt viceadministrerende direktør Daniel Svarts.

Programdirektør Jonatan Jerichow uddyber ”Nicolais faglighed spænder bredt, han har stor erfaring med bl.a. event, factual entertainment og underholdning, og han vil bidrage med nye tanker og idéer til programforretningen og det strategiske arbejde”.

Nicolai Würtz kommer i dagligdagen til at referere til programdirektør Jonatan Jerichow.

Mary 50 år - Vi fejrer Danmarks Kronprinsesse

Stort, direkte fødselsdagsshow på TV 2 play og TV 2 søndag 6. februar i anledning af Kronprinsessens runde fødselsdag. Lise Rønne og Rar Salim er værter.

Kronprinsesse Mary fylder 50 år lørdag 5. februar 2022, og det fejrer TV 2 med et stort fødselsdagsshow for kronprinsessen, hendes familie og hele Danmark – direkte fra Vilhelm Lauritzen Terminalen i København søndag 6. februar klokken 20.00.

Det er en stor ære at være med til at fejre kronprinsesse Marys fødselsdag på TV 2. I mange år har vi været heldige at følge kronprinsessens arbejde på rejser til verdens brændpunkter, og nu kan vi søndag 6. februar fortælle om den store forskel, kronprinsesse Mary gør for de mennesker, hun møder på sin vej – både i Danmark og resten af verden, siger Jonatan Jerichow, programdirektør hos STV Production.

STV udnævner ny Head of Live and Events

Julie Mabeck er ny Head of Live & Events hos stv, hvor hun hidtil har været redaktionschef på en række store, direkte produktioner, herunder ‘Danmarks Indsamling’ på DR1 og ‘Danmark planter træer’ på TV 2. I sin nye rolle får Julie Mabeck til opgave at styrke og sikre kvaliteten i STV´s live- og eventproduktioner.

“Julie er enormt ambitiøs og kreativ og det bærer hendes produktioner altid præg af. Hun har været med til at forny ‘Danmarks Indsamling’ og på bare to år har Julie været med til at samle mere end 200 millioner kroner ind til verdens fattigste. Hun har bidraget til at gøre Danmark en million træer rigere i ‘Danmark planter træer’ og hun har stået i spidsen for at fejre Genforeningen i Sønderjylland og Dronningens 80 års fødselsdag. Derudover er Julie en meget dygtig leder, der formår at skabe tryghed og få det bedste ud af sine redaktioner. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Julie i hendes nye rolle, og der er spændende produktioner på vej.” siger programdirektør i STV, Jonatan Jerichow.
Julie Mabeck: “Mit hjerte banker for live og event-tv, så man kan roligt sige, at det her er en drømmestilling for mig. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at arbejde endnu mere fokuseret med udvikling af live og event-genren sammen med alle de gode, dygtige mennesker på STV. Den tillid og tiltro, STV har vist mig siden dag ét, har været ret enestående, og jeg er stolt af at kunne bidrage til vores fælles ambitioner om at lave det bedste og vigtigste tv inden for genren.”

Julie Mabeck har været hos STV siden 2019 og var inden da blandt andet redaktionsleder på Aftenshowet på DR1 samt redaktør på flere event-programmer på DR. Julie Mabeck vil også fortsat fungere som redaktionschef på forskellige produktioner.

STV udpeger to nye direktører

Maria Thastum stopper på STV.

Programdirektør (CCO) på STV, Maria Thastum, stopper på STV efter ti år på posten. Maria Thastum startede i STV efter ti år på SBS (det nuværende Discovery), hvorfra hun kom fra en stilling som underholdningschef. Maria har været hovedkvinden bag STV’s programmæssige strategi og succes, herunder Aftenshowet (co-produktion med Bermuda) samt prisbelønnede Klassen, som var startskuddet til STV’s fiktionsstrategi og fundament for en skandinavisk ekspansion.
“Det har været ti fantastiske år på STV, hvor jeg sammen med en række dygtige mennesker har været med til at gøre STV til et af Danmarks største uafhængige selskaber. Det er lykkedes i en sådan grad, at jeg ikke rigtig længere syntes, der var så meget at kæmpe for og jeg følte egentlig også jeg mest af alt var en forhindring for tiltrængt forandring. Så er det tid at komme videre – det var nogenlunde den samme fornemmelse, jeg havde, da jeg forlod SBS. Jeg er meget glad for, at vi skilles som de bedste venner og jeg glæder mig til at følge STVs udvikling de kommende år” siger Maria Thastum.

”Jeg er rigtig ked af at måtte sige farvel til min gode kollega Maria Thastum efter mange års fantastisk samarbejde. Jeg er dybt taknemmelig for den enestående indsats, hun har ydet for STV og det enestående kreative team og hus, hun har været med til at opbygge.” siger Adm. direktør René Szczyrbak.

To nyudnævnelser i STV
Birgitte Koefoed og Jonatan Jerichow træder ind i STVs direktion, hvor Birgitte Koefoed bliver kreativ direktør (CCO) i en nyoprettet stilling og Jonatan Jerichow bliver ny programdirektør (CPO).

Birgitte Koefoed kommer fra en stilling som udviklingschef i STV og skal fremover være øverste ansvarlige for selskabets udviklingsindsats og udvikling af formater, derudover skal hun arbejde med den kreative strategi i tæt samarbejde med ledelsen i STVs svenske og norske datterselskaber.

Jonatan Jerichow kommer fra en stilling som programchef og bliver ny programdirektør og får dermed det formelle ansvar for STVs programvirksomhed.

”Birgitte og Jonatan har været afgørende for, at STV er, hvor det er i dag og de er begge bredt anerkendte i branchen for deres kreativitet, dedikation og professionalisme. Birgitte og Jonatan kommer fra helt centrale stillinger, de sidder i selskabets programledelse og det har længe været planlagt, at de skulle træde ind i direktionen. Den forandring kommer derfor helt naturligt nu.” siger adm. direktør René Szczyrbak.

Selskabets programledelse udgøres foruden Birgitte Koefoed og Jonatan Jerichow af viceadministrerende direktør Daniel Svarts.

De perfekte ofre: F**k ikke med piger

I en ny Discovery+-dokumentarserie anmelder op mod 60 unge kvinder og piger en 29-årig mand for en række grove forbrydelser.

I ‘De perfekte ofre: F**k ikke med piger’ står flere af de påståede ofre frem og fortæller deres version af, hvordan den 29-årige mand ifølge dem har begået adskillige grove krænkelser over en periode på mere end 15 år. Programmet har bidraget til, at Københavns Politi har anholdt den 29-årige mand og blandt andet sigtet ham for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.
Da det gik op for Diana Rasmussen, at den 29-årige mand havde kontaktet en af hendes teenagedøtre i november 2020, satte hun sig for at stoppe ham. I den nye krimidokumentarserie, ‘De perfekte ofre: F**k ikke med piger’, følger man den 39-årige mors kamp for at rejse en sag mod manden. Undervejs stifter hun en Facebook-gruppe, der i dag har over 200 medlemmer. Her kan mange berette, at de er blevet udsat for krænkelser af den 29-årige.

Han har angiveligt stalket, truet, udsat flere for vold og i værste tilfælde begået seksuelle overgreb. F.eks. fortæller en af de påståede ofre om sit tre dage lange mareridtsagtige møde med den sigtede mand.

”Jeg er bundet. Jeg hænger fra en hems, og så bliver jeg voldtaget. Han vidste godt, at jeg var 14 år,” siger Cille, der medvirker i dokumentarserien.

Kvinderne har allieret sig med to bistandsadvokater, og deres arbejde har medført, at den 29-årige mand er blevet anholdt af Københavns Politi og sigtet for flere overtrædelser af straffeloven heriblandt voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.

“Det er en lavine. Der kommer den ene sag efter den anden med det samme mønster. Når man taler med en pige, så kender de også en pige, og det bliver bare ved. Udfordringen er blandt andet, at flere af pigerne mangler beviser,” siger advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm og fortsætter:

”Flere af sagerne er forældede, da han tilsyneladende har været på spil i mange år. Men pigernes forklaringer underbygger hinanden, og derfor er det vigtigt, at politiet ser på sagerne som en samlet sag. Så ved også at bruge de sager, der er forældede, kan vi beskrive et handlingsmønster og dermed tegne et billede af, hvem han er. Pigerne står stærkere, hvis de kan anmelde samlet, og politiet behandler anmeldelserne som en samlet sag – og det vil jeg gøre alt for, at politiet kommer til i den her sag.”

Den 29-årige er tidligere idømt tre måneders fængsel for anden kønslig omgang end samleje med en 12-årig pige. Dommen har dog tilsyneladende ikke stoppet ham, og i dokumentarserien kommer det frem, hvordan han stadig jager sine ofre – hovedsageligt på de sociale medier.

’De perfekte ofre: F**k ikke med piger’ følger pigernes kamp for retfærdighed på helt tæt hold.